Kroatien, Porec, Valamar Pinia Hotel***, 10 dagar, halvpension,  
22/5, 8.795:-    (inställd)

En fantastisk resa för att se stora delar av Europa. Vi kör två olika vägar på ned- och hemresa.
7 länder på 10 dagar!

I priset ingår:

bussresa, boende i  dubbelrum, två övernattningar i Tyskland med halvpension, 7 övernattningar med halvpension och måltidsdryck i Kroatien, fri wifi på hotellet, reseledare samt färje- och vägavgifter.
Övernattningar med halvpension i Tyskland på Hotel Wutzler i Miesitz på nedvägen och Select Hotel****  i Erlangen på väg hem.
Enkelrumstillägg 1.500:-.
OBS! Alla rum är standard rum, utan balkong.

Hotell ligger 1,5 km från centrum och 150 m från stranden.
Alla rum har luftkonditionering, satellit-TV, radio, telefon och wifi. Här finns restaurang, wellnes, utomhus pool m.m. 


Vi kommer att vara en hel vecka i Porec med möjligheter till bad, sol och mycket annat.
 

Resebeskrivning
 

Vi åker från hemorten fredag kommer hem nästkommande söndag. Under dessa dagar har vi hunnit med mycket intressant. Vi har även övernattning både på ut- och hemresan.
Som sagt var vi startar tidigt fredag morgon och tar oss till Helsingborg. Där tar vi färjan över till Helsingör och sedan väntar drygt två timmars färd i Danmark till Gedser. Under färjeöverfarten som tar 1 timme och 45 minuter finns det möjlighet att äta lunch.
Vi anländer till Rostock klockan 13:15 och sedan har vi cirka 50 mils körning till övernattningshotellet. Vi äter en gemensam middag som ingår i priset. Efter en god och stärkande frukost lämnar vi hotellet klockan 7:15. Vi fortsätter våra resan genom Tyskland och Österrike, länder som bjuder på fantastiska vyer och sköna landskap.
Under dagen kör vi cirka 75 mil och tiden brukar gå snabbt i bussen.
Vi kör sedan genom Slovenien in i Kroatien för att på kvällen komma till Porec och vårt hotell.
Vi kommer att vara en hel vecka där med möjligheter till bad, sol och mycket annat.

Nästa lördag 07:45 är det dags att åka hemåt. Vi övernattar i Nurnberg området och på hotellet serveras vi givetvis middag på kvällen och frukost innan avresa. Båda måltiderna ingår i priset.
Söndag blir vår sista dag. Vi åker genom Tyskland till färjan i Puttgarden, vilket innebär att vi åker andra vägar och får se nya vyer även i Tyskland. Vi beräknar att vara i Helsingborg 21.30 och i Jönköping vid midnatt.


 

UTFLYKTSPROGRAM

Måndag
Panoramasegling ( från 10:00-17:00)

En heldagsutflykt till sjöss på Adriatiska havet. Vi åker utmed den fantastiska kusten och besöker bland annat Vrsar. Det är alltid avkopplande till sjöss och man ser mycket. Lunchen äter vi på båten. Det finns även en bar på båten för de som är intresserade.
Vi besöker även kuststaden Rovinj som en gång var en ö. Staden har många kulturhistoriska byggnader och en vacker kyrka. Det finns även tid att uppleva Rovinj och Vrsar på egen hand.

Onsdag
Istra Tour (från 10:00-17:00)

Vi besöker Baradinegrottan utanför Porec där det bland annat finns manfisk. För de som inte vill gå ner i grottorna finns det utställning, restaurang och annat ovanför grottorna. Vi åker även till den lilla bergstaden Groznjan där många kostnärer samlas. Vägen dit är fantastiskt vacker med vyer över Mirna dalen. Vi åker sedan till den lilla staden Motovon där vi bjuds på vinprovning med tillbehör. Både Motovun och Groznjan ligger mycket högt upp i bergen och utsikten är bedårande.

Torsdag
Heldagsutflykt till Venedig i Italien med lokalguide (från 06:45-20:30)

Venedig, denna fantastiska stad som är uppbyggd i havet, behöver knappast någon presentation. Där sker alla transporter med båt och med vår kunniga guide får man se alla de fina platserna. Åkt är med båt från Porec rakt in i Venedigs centrum.


Tidtabell:
Jönköping (M2 Center)                   04:15
Vaggeryd (Preem)                             04:35
Skillingaryd (Pizzerian Akropolis) 04:45
Värnamo (Bredasten)                       05:10
Ljungby (Ljungbystopp)                  05:45
Markaryd (ICA Markaryd)              06:15
Helsingborg                                        07:00